Groei met ons mee!

Word nu lid
  • Home
  • Nieuws
  • * 13 maart: Bijeenkomst Mobiliteitsvisie

* 13 maart: Bijeenkomst Mobiliteitsvisie

De gemeente maakt een nieuwe visie op mobiliteit en presenteert die – als eerste van drie bijeenkomsten – op 13 maart in de Burgerzaal van het raadhuis in Hoofddorp. Inwoners en ondernemers kunnen daar ook knelpunten in het verkeer aangeven.

Visie
In de mobiliteitsvisie staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer. Daarom moet de doorstroming van autoverkeer verbeteren, maar moeten ook fietsverbindingen verbeteren en is uitbreiding van het hoogfrequente openbaar vervoernetwerk (de R-netbussen) nodig. Ook wil de gemeente de verkeersveiligheid verbeteren en overlast door (sluip)verkeer en door onbedoeld gebruik van parkeerplaatsen terugdringen. Als het college van burgemeester en wethouders de visie heeft vastgesteld, kan iedereen daar nog op reageren.

Bewegwijzering
De algemene bewegwijzering wordt geactualiseerd. Bezoekers kunnen reageren op de routevisie, een onderdeel daarvan. Het gaat daarbij om de vraag naar welke bijzondere plekken, gebouwen et cetera de algemene bewegwijzering voor auto’s, fietsen en voetgangers straks wel en niet verwijst.

De bijeenkomst
De eerste bijeenkomst is dus op dinsdagavond 13 maart van 19.00-21.00 uur in het raadhuis; de twee andere avonden zijn op 20 maart in het dorpshuis Badhoevedorp en 27 maart in De Rank in Nieuw-Vennep.

– Presentatie mobiliteitsvisie: 19.10 uur
– Inventarisatie knelpunten aan vier tafels: 19.30-20.30 uur
– Doorlopend informatie over parkeerverordening en routevisie (bewegwijzering)
– Afsluiting: 20.30-21.00 uur.

Aanmelden kan via GenR@haarlemmermeer.nl. Wie verhinderd is, maar wel op de hoogte wil blijven, kan dat eveneens via dit mailadres kenbaar maken.