Groei met ons mee!

Word nu lid

* 247.000 euro voor Adamas Inloophuis

Tien ondernemers, waaronder een groot aantal leden van Ondernemend Hoofddorp, hebben met vereende krachten en een groot samenhorigheidsgevoel het ongelofelijke bedrag van 247.000 euro opgehaald voor Adamas Inloophuis.

Adamas Inloophuis is een plek waar patiënten met kanker en hun naasten terecht kunnen, voor informatie en lotgenotencontact maar ook voor therapie, workshops of een luisterend oor. Het doel van de actie is niet alleen om eenmalige donaties op te halen, maar vooral stabiliteit in het inkomen te krijgen. Omdat overheid en KWF nauwelijks subsidiëren, is het huis vooral afhankelijk van giften, donaties en sponsoren. Die steun is welkom, maar biedt weinig garanties.

“Het was een ongelofelijke mooie dag”, vertelt Annelies Osinga, coördinator van het Adamas Inloophuis en bedenker van dit unieke en ludieke event. “De energie die de ondernemers met zich meebrachten kon je voelen, er werd veel gelachen, maar vooral heel veel gebeld.”

Sjef Maessen mocht de prijs van Adams Social Funder 2017 mee naar huis nemen. Met 62.463 euro heeft hij een enorm bedrag en o.a. een koffieapparaat gesponsord gekregen. “Iedereen heeft het fantastisch gedaan en we zijn met alle kleine beetjes blij, maar het was toch erg leuk om de te zien dat er een gezonde competitie in het huis heerste” aldus Osinga. “En de bedragen druppelen nog steeds binnen. Ik krijg nog mailtjes van deelnemers, dat ze een match hebben, iemand is nog bezig met een vaatwasser een ander met een keukenblok. Echt te leuk”.

In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 8.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.000 bezoeken begeleiden.

Op de foto: Sjef Maessen werd Adams Social Funder 2017.

Meer informatie: www.adamas-inloophuis.nl.