Groei met ons mee!

Word nu lid
  • Home
  • Nieuws
  • * 3 april: Praat mee over de toekomst van Noord

* 3 april: Praat mee over de toekomst van Noord

Namens de gemeente nodigt gebiedsmanager David Michel u uit voor een bijeenkomst op dinsdag 3 april.

De gemeente Haarlemmermeer heeft in haar structuurvisie Hoofddorp-Noord aangewezen als transformatiegebied. Om hier handen en voeten aan te geven zijn er vorig jaar en recent gesprekken gevoerd met belanghebbenden en belangstellenden uit het gebied. Uit deze gesprekken zijn diverse aandachtspunten naar voren gekomen die spelen en van belang zijn voor de verdere transformatie en dus de toekomst van Hoofddorp-Noord. 

Wij willen graag als gemeente dit gesprek verder brengen. Er is veel meer kennis en ideeën nodig om met elkaar tot een goed plan te komen. We nodigen u daarom vriendelijk uit om met ons van gedachten te wisselen en uw kennis over het gebied te komen inbrengen op dinsdag 3 april a.s. vanaf 15.30 in de Wijnzaak, Wijkermeerstraat 27 te Hoofddorp-Noord. 

Denk met ons mee om de kansen voor Hoofddorp-Noord in kaart te brengen en te benutten zodat wij gezamenlijk kunnen gaan bouwen aan een geweldig nieuw gebied waar werken en wonen op een nieuwe manier samengaan! 

U kunt zich per e-mail aanmelden voor deze bijeenkomst onder vermelding van uw naam en aan welke tafelgesprek u deel wilt nemen op het volgende email adres: GenR@haarlemmermeer.nl.

Het programma 

15.30-16.00 Inloop 
16.00-16.30 Welkom en toelichting stedenbouwkundige opgave
16.30-17.30 Tafelgesprekken  
17.30-18.00 Conclusie 
18.00-19.00 Borrel en napraten  

Tafel 1- Milieu kaders
Kom hier in gesprek over de eisen en wensen van de gemeente en omgeving voor geluid, externe veiligheid, ondergrondse infra (kabels en leidingen), energie en duurzaamheid. 

Tafel 2 – Wonen, werken, winkelen en voorzieningen 
Kom hier in gesprek over de toekomstige woonomgeving, de verdeling sociale huur-middenhuur en vrije sector, de werkomgeving en over voorzieningen zoals winkels en scholen. 

Tafel 3 – Infrastructuur, verkeer en parkeren  
Kom hier in gesprek over de verkeersopgave in het gebied en hoe het parkeerbeleid mogelijk ingevuld kan worden. 

Tafel 4 – Openbare ruimte
Kom hier in gesprek over groen en water, wat klimaatverandering betekent en welk effect dit heeft op het toekomstig beheer en onderhoud van het gebied. 

Tafel 5  – Financiering 
Kom hier in gesprek over geld: wat moeten we in het gebied investeren om er met zijn allen een gemengd woon- en werkgebied van te kunnen maken en hoe verdelen we die kosten?