Groei met ons mee!

Word nu lid
  • Home
  • Nieuws
  • * 5-8 februari: Week van Sociaal Ondernemen

* 5-8 februari: Week van Sociaal Ondernemen

Een sterk en divers ondernemersklimaat in Haarlemmermeer is belangrijk voor onze gemeente. We stimuleren en faciliteren dit waar mogelijk. Er is bij ondernemers, naast economische winst steeds meer aandacht voor milieu, mensen en maatschappelijke winst. Wij willen samen met (sociaal) ondernemers kracht en expertise inzetten om te werken aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. In de week van Sociaal Ondernemen brengen we vraag en aanbod bij elkaar. Willen we inspireren en leren van elkaar. Er worden deze week verschillende activiteiten georganiseerd voor ondernemers, scholen, medewerkers van onder andere gemeente en AM Match. De week wordt samen met AM Match en Impact Factory georganiseerd.

Samen zetten we sociaal ondernemen in Haarlemmermeer nog meer op de kaart! Doen jullie mee?

Programma voor ondernemers

Dinsdag 6 februari 13.00 – 15.00 uur. Meet and Greet airpotentials
Luchtvaart Community Schiphol (LCS) in The Base A, Schiphol

Een meet & greet van werkzoekenden met een arbeidsbeperking die graag op de luchthaven willen werken met op de luchthaven gevestigde werkgevers die hen werkkansen willen bieden. Luchtvaart Community Schiphol (LCS) geeft op deze manier samen met de werkgevers invulling aan de ambitie van Luchtvaart Inclusief: een zo inclusief mogelijke arbeidsmarkt op Schiphol met kansen voor eenieder.

Donderdag 8 februari 8.00 – 9.30 uur Brood op de plank, Ondernemersontbijt

Rabobank Regio Schiphol,  Polarisavenue 150, 2132 JX Hoofddorp

Op deze perfecte ontmoetingsplaats krijgt u informatie over plaatsingsmogelijkheden voor mensen met een (arbeids)beperking, de Participatiewet en bijbehorende kansen voor werkgevers en mogelijkheden voor werkplekken. Wethouder Reinders zal het ondernemersontbijt openen.

Donderdag 8 februari 14.30 – 16.00 uur Inspiratiesessie Sociaal Ondernemerschap

De Meerse, Raadhuisplein 3 te Hoofddorp

Sociaal ondernemerschap, een veelgebruikte term, maar wat is sociaal ondernemerschap eigenlijk? En hoe verhoudt het zich tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? In deze inspiratiesessie geven wij u informatie en mooie voorbeelden. Ook hoort u op welke manier de gemeente sociaal ondernemerschap in de regio stimuleert.

 

Donderdag 8 februari 16.00 – 17.30 Netwerkborrel afsluiting week van Sociaal Ondernemen

De Meerse, Raadhuisplein 3 te Hoofddorp

Gezamenlijk blikken we terug op de eerste week van het sociaal ondernemen. Wat zijn de lessen die we eruit kunnen trekken? Waar staan we nu, en waar willen we naartoe? We sluiten de week af met een hapje en drankje.

Meldt u aan via  het aanmeldformulier  en selecteer de activiteiten waar u aan deel wilt nemen.

Aanmelden kan tot vrijdag 2 februari.

Een volledig overzicht van alle activiteiten deze week vindt u hier.

Met vriendelijke groet,
Ap Reinders, Wethouder Ondernemerschap, sociale zaken en arbeidsmarktbeleid.