Groei met ons mee!

Word nu lid
Wethouder Ap Reinders is aanwezig bij de uitreiking van het PSO certificaat, een keurmerk voor Sociaal Ondernemen. Lex Vonk, directeur van AM match, krijgt van PSO bestuurder Yuri Starrenburg het certificaat.

* AM match behaalt PSO-keurmerk

AM match is sinds 1 september jl. gecertificeerd op trede 3|30+ op het PSO-Keurmerk. Het behalen van het keurmerk toont aan dat AM Match zich aantoonbaar inzet voor meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het PSO-certificaat werd op maandag 29 januari uitgereikt door Yuri Starrenburg (links op de foto), mede-initiatiefnemer PSO en bestuurder PSO-Nederland, aan Lex Vonk (rechts op de foto), algemeen directeur AM match. Wethouder Ondernemerschap, Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid van de gemeente Haarlemmermeer Ap Reinders trapte de uitreiking van het PSO-certificaat af met de aankondiging van de week van Sociaal Ondernemen. Tijdens deze week worden in de gemeente Haarlemmermeer verschillende activiteiten georganiseerd voor ondernemers, scholen, medewerkers van de gemeente en AM match.

Lex Vonk: Bel ons vooral!
Algemeen directeur Lex Vonk: “Met een PSO keurmerk laat een onderneming zien dat zij duurzaam kansen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ondanks de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het voor deze groep mensen nog niet vanzelfsprekend beter geworden. Het vergt een besluit en daadkracht van een ondernemer om ook deze medewerkers een kans te geven. AM match staat voor het geven van die kansen. Wij zijn dé regionaal expert op het gebied van inclusief ondernemen. Dat wij zelf besloten het keurmerk PSO te behalen is voor ons dan ook de normaalste zaak van de wereld. Wij zijn dat aan onze stand verplicht en doordat wij het proces om het keurmerk te krijgen hebben doorlopen kunnen wij onze ervaringen ook delen met andere ondernemers. Bel ons vooral!”

De belangrijkste taak van AM match is de ideale match vinden tussen bedrijven en mensen die terug moeten keren in het arbeidsproces. Werkzoekenden krijgen een training van zes weken, waarin zij worden voorbereid om aan het werk te gaan. Zodra er een werkplek is gevonden, worden zowel werknemer als werkgever begeleid met jobcoaching en advies op het gebied van subsidies en financiële regelingen.

Over PSO
De Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO maakt zichtbaar welke organisaties zich sterk maken om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te krijgen en te houden.

Over AM match
AM match is een samenwerking van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Zij willen tezamen een succes maken van de Participatiewet in de regio Amstelland en Meerlanden. Het doel van AM match is om mensen die vallen onder de Participatiewet nieuwe kansen te bieden op betaald werk bij reguliere bedrijven.

Foto: Jur Engelchor Fotografie