Groei met ons mee!

Word nu lid

* Bijzondere traditie blijft een succes

Onze voorzitter zei het al, het is en blijft een bijzondere traditie: een nieuwjaarsbijeenkomst op de laatste maandag in de maand januari. Bijzonder of niet, het was met zo’n 140 gasten gezellig druk en weer een mooie netwerkavond.

Door de brand vorig jaar in “hun” Lieveling moesten Jordy, Lisa en Daphne Hoogland weer gaan bouwen aan hun restaurant. Met respect hebben wij dit gevolgd en Ondernemend Hoofddorp gunde hen al snel de Nieuwjaars ontvangst 2017 om zo de leden van de vereniging kennis te laten maken met het resultaat van hun harde werken. Het ziet er prachtig uit. Het Lieveling-team zorgde er vervolgens voor dat het de hele avond de gasten aan niets ontbrak.

Onder de gasten was ook wethouder Adam Elzakalai, leden uit het HOP overleg en de vertegenwoordigers van onze “sociale partners” het Adamashuis, Meerjazz ( of Take off Music) en Vrienden van het Spaarne Ziekenhuis. Ook waren er een aantal snuffelaars, die op het punt staan van de keuze om lid te worden van onze club.
Op de eerste verdieping waren de hele avond de dames en heer van Changthong bezig met het geven van een Thaise massage. Aan belangstelling geen gebrek en dat is leuk voor deze groep jonge ondernemers die een beetje aan de weg willen timmeren.

In zijn speech keek Dick ook nog even terug op ons Jubileumjaar met het jubileumfeest, het weer zeer gewaardeerde Ondernemerscongres op 1 november samen met de collega Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid. Mede door initiatieven van de leden zelf waren er diverse nieuwe sociale en inhoudelijke evenementen, zoals de Adventure Day en de Branding bijeenkomst. Vervolgens sprak Dick nog kort over de oorspronkelijke taak van de vereniging, de belangenbehartiging. Als er zaken niet goed lopen of aanzienlijk verbeterd kunnen worden kunnen leden zich altijd tot het bestuur wenden en dan proberen zij met de gemeente ambtelijk of politiek tot een oplossing te komen. Dat doen wij rechtstreeks als OH, maar het kan ook via het Haarlemmermeers Ondernemers Platform (HOP).

Tenslotte vertelde Dick over een onderwerp dat door veel andere partijen uit het bedrijfsleven is aangekaart: het mogelijke slot op de luchthaven Schiphol. Als de groei van Schiphol gestopt wordt met het risico dat maatschappijen uitwijken, met als meest slechte scenario dat KLM Air France haar operaties naar Parijs gaat verplaatsen, dan heeft dat direct consequenties voor ons vestigingsklimaat. Sommige inwoners van Haarlemmermeer vinden de aanwezigheid van de luchthaven niet altijd prettig, maar het uit onze handen laten glippen is ook niet goed. Onze economie moet het namelijk hebben van (inter)nationale contacten. Wij moeten als lokaal bedrijfsleven onze stem hierin ook laten horen.

Voor ons sociaal en informatief programma riep Dick de leden op met suggesties te komen. Dat heeft in 2016 ook tot mooie nieuwe bijeenkomsten geleid en heeft al een vervolg met de Kennis en Spijs bijeenkomsten van de leden die nog niet zo lang lid zijn van onze vereniging. De eerste bijeenkomst is op 9 februari.

Over de andere bijeenkomsten wordt men tijdig geïnformeerd via onze opgefriste website, onze nieuwsflitsen en ons Magazine. Maar ook via Facebook en twitter.

Tot slot nog een woord van dank aan de mensen van Lieveling, de ‘invaller fotograaf’ Marcello Geerts en de dames en heer van de Thaise massagesalon Changthong.

Namens het bestuur wenste Dick de leden een goed, gezond en bedrijfsmatig voorspoedige laatste 11 maanden toe.

 

Houd u de website in de gaten, binnenkort staan hier alle foto’s van deze avond.