Groei met ons mee!

Word nu lid
AED

* Dunweg Uitvaartzorg uitgerust met AED

Uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria zijn drukbezochte plaatsen, waar gasten vaak te maken hebben met uiteenlopende gevoelens. Dunweg Uitvaartzorg en Begraafplaats De Iepenhof in Hoofddorp hebben de handen ineen geslagen en zijn voorzien van een automatische externe defibrillator (AED).

Emotionele aangelegenheid

Of je een overledene goed of minder goed kent, een uitvaart is altijd een emotionele aangelegenheid. Voor nabestaanden is het vaak een heftige en verdrietige periode. Helaas komt het voor dat bezoekers van een uitvaart hartproblemen krijgen. Dat kan iedereen overkomen. Zowel tieners als oudere mensen. Dunweg Uitvaartzorg en Begraafplaatse de Iepenhof zijn daarom voorzien van een automatische externe defibrillator, een zogenaamde AED.

AED in de buurt van levensbelang

Als iemand een hartstilstand krijgt, is de inzet van een AED van levensbelang. Een ambulance is er niet altijd op tijd. Dan is het belangrijk dat er een AED in de buurt is, want snel starten met reanimeren vergroot de overlevingskans aanzienlijk.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Een AED kan je leven dus redden. Met een AED kan een omstander een elektrische schok geven aan een slachtoffer van een hartstilstand. De AED is gemakkelijk te gebruiken: een stem begeleidt de gebruiker stap voor stap. In combinatie met snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen levens worden gered.

Waar vindt u de AED?

De AED vindt u bij de entree van de parkeerplaats van Dunweg aan de Hoofdweg/Cor van de Meerstraat bij de gemeentelijke parkeerplaats naast de begraafplaats. Hier bevindt zich ook de achteringang van de begraafplaats.

De AED is bevestigd aan de pilaar van de poort.

Heeft u vragen over de AED of over ander zaken, neem vrijblijvend contact op met Dunweg voor meer informatie (023 – 563 35 44, info@dunweg.nl) of met de Begraafplaats (023 – 584 00 88, pfrancis@waterwolfbv.nl).