Groei met ons mee!

Word nu lid
  • Home
  • Paardenborrel Kortebaandraverij
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paardenborrel Kortebaandraverij

juli 12, 2018 - 19:30 - 21:00

De Kruisweg voor Hotel de Beurs is zaterdag 14 juli weer het strijdtoneel van de kortebaandraverij. Op donderdag 12 juli kunnen leden van Ondernemend Hoofddorp tijdens de Paardenborrel in Hotel De Beurs kennis maken met deze bijzondere tak van de paardensport.Een uitstekende gelegenheid om te kunnen netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Een kortebaandraverij is een wedstrijd tussen telkens twee paarden, in een rechte lijn over circa 300 meter lengte, volgens het zogenaamde ‘knockout’ systeem. Het paard welke als eerste twee ritten heeft gewonnen gaat door naar de volgende omloop. Net zolang tot er één winnaar overblijft. De Kruisweg tussen hotel De Beurs en de katholieke kerk wordt volgestort met speciaal zand zodat de paarden ook echt voluit kunnen gaan.

Tijdens de kortebaandraverij kunnen toeschouwers genieten van een spannend spektakel, maar ook aan de inwendige mens wordt gedacht, het publiek kan terecht bij de diverse horecastandjes.

 

De kortebaandraverij Hoofddorp wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors uit de regio, waaronder een aantal leden van Ondernemend Hoofddorp en de gemeente Haarlemmermeer.

Tijdens de borrel worden de paarden onder de sponsors verloot en dat is aardig voor degene die zaterdag willen wedden. Er wordt verteld over welke paarden mee doen en wat ze tot nu toe gepresteerd hebben.

Een gokje wagen over wie de winnaar wordt hoort er ook helemaal bij. Er is een speciale totalisatorwagen; deze staat opgesteld halverwege het parcours. Ook als men totaal geen verstand van paarden heeft, is het zeker leuk om er een paar euro aan te spenderen. Maar dat is zaterdag. De paardenborrel is vanavond, 12 juli.

 

Eerste drankje is van Ondernemend Hoofddorp. Overige drankjes zijn voor eigen rekening. Wel graag even aanmelden op www.ondernemendhoofddorp.nl.

 

 

Gegevens

Datum:
juli 12, 2018
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Zie boven

Locatie

Hotel De Beurs
Kruisweg 1007
Hoofddorp,
+ Google Maps
Naam en bedrijfsnaamAantal deelnemers
Brandt in de Keuken1