Groei met ons mee!

Word nu lid

Jaarvergadering: informatief en gezellig

DSC_0002 DSC_0005 DSC_0008 2-FMuseum-Cruquius-foto-PMookhoek TE6A8234-1

De Algemene Ledenvergadering op 19 april werd gehouden in het Cruquius Museum. Het is en blijft een prachtige locatie en een ontzettend leuk museum. Voor aanvang van de vergadering werd stil gestaan bij het overlijden van ons ere-lid Piet Elsenga. Niet alleen een bijzonder aardig mens, maar ook een ondernemer die veel voor onze vereniging en de ondernemers in Hoofddorp heeft gedaan.

Vervolgens vertelde Elise van Melis, directeur van de Stichting Haarlemmermeer Museum Cruquius, iets over de toekomstplannen van het museum. Het Historisch Museum, nu nog gevestigd in het Haarlemmermeerse Bos, wordt verplaatst naar Cruquius en ook Stichting Meer Historie zal daar bij komen. Het is de bedoeling dat het nieuwe museum in het voorjaar van 2020 open gaat. 

De jaarvergadering verliep vlot; de notulen en de begroting werden goedgekeurd en ook uit de rondvraag kwam niet iets bijzonders.
De voorzitter haalde nog wel even het nieuwe evenement ‘Drakenboot Open’ aan en vroeg de leden zich hiervoor op te geven. 

Vervolgens kreeg mr. Jeroen Dikker van SWDV Advocaten het woord. Hij vertelde de aanwezigen over de nieuwe Privacy wet die weliswaar al in 2016 is ingegaan, maar waar iedereen binnen de EU op 25 mei 2018 aan moet voldoen. Uit de praktijk blijkt dat er toch nog maar weinig ondernemers mee bezig zijn en dat is niet verstandig. Ondernemers vinden het te complex. En dat is het ook, zo bleek uit de voordracht van Jeroen. De wet gaat over de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens. En daar komt heel wat bij kijken. Voor grote bedrijven is het nog relatief makkelijk om mensen vrij te maken en de onderneming er klaar voor te maken om aan de nieuwe privacywet te voldoen. Maar voor mkb’ers die gegevens verwerken, zullen de lasten zwaarder zijn. Voor vragen kan men contact opnemen met mr. Jeroen Dikker jdikker@swdv.nl.

Aansluitend was er nog een goed verzorgde en gezellige borrel, en dankzij het prachtige weer, buiten op het terras.