Groei met ons mee!

Word nu lid
  • Home
  • Nieuws
  • * Natuurlijk wonen aan de rand van Hoofddorp

* Natuurlijk wonen aan de rand van Hoofddorp

Boseilanden, Hoofddorp. Kavel 12. Merel en Jordi Loef.

Denkt u wel eens aan het bouwen van een eigen droomhuis? Dat kan bijvoorbeeld op Boseilanden. Het project met kavels van ongeveer 2.000m² is volop in ontwikkeling; er zijn nog genoeg mooie kavels beschikbaar!

Boseilanden is een natuur- en recreatiegebied in Zwaanshoek, aan de rand van Hoofddorp. In dit gebied van 87 hectare is slechts 14 hectare gereserveerd voor woningbouw. Een unieke kans om in alle rust en ruimte midden in de Randstad te wonen. Verschillende kavels zijn inmiddels verkocht en bebouwd. De gemeente biedt op dit moment de laatste kavels te koop aan. Daarnaast is in Boseilanden het kleine project Elzenhove met 17 karakteristieke villa’s in verkoop. We hebben twee gezinnen die al een kavel hebben gekocht, gevraagd naar hun ervaringen.

Merel en Jordi hebben niet zo lang geleden een kavel gekocht. Eigelijk wilden zij op de Zuidas gaan wonen. Maar toen ze voor de eerste keer op Boseilanden kwamen en twee zwanen in een slootje achter hun kavel zagen zwemmen, waren ze verkocht. ‘Wat een mooi plekje!’ zegt Merel. ‘Echt idyllisch.’
In februari startten ze samen met Livingstone met de bouw van hun royale rietgekapte vrijstaande woning en over een paar weken verwachten ze te kunnen verhuizen.
“Veel van onze buren die een kavel kochten zijn ondernemers of thuiswerkers, vertelt Jordi. “Ze hebben rust en ruimte nodig om inspiratie op te doen. Zodat ze weer scherpte hebben in hun hectische werkomgeving. Boseilanden is ideaal daarvoor. En je woont hier heel centraal. Amsterdam, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp zijn om de hoek. Alles is goed bereikbaar.”

Over de samenwerking met de verschillende leveranciers zijn ze erg tevreden. “We hebben ons er wel wat op verkeken hoeveel beslissingen je moet nemen. Het is dan belangrijk dat je partijen hebt die mee kunnen denken. Livingstone bouwt groen, met minder waste,” stelt Jordi. “Deze ontwerper met eigen bouwbedrijf werkt alles vooraf uit en levert kant en klaar. We zijn van tevoren al helemaal in 3D door het huis gelopen. Zo kunnen we ook voordeliger werken, ze besteden immers minder uren.”

En de keuze voor deze klassieke rietgedekte woning? “We wilden een woning die past bij Boseilanden. Een gebied met veel natuur matcht niet met een statig strak huis vinden wij. We wilden een huis dat wegvalt in de natuur en past bij de omgeving. Daarom kozen we voor natuurkleuren. Met het groen straks valt het weg en ziet de omgeving niet dat hier een huis staat. Knus en ingetogen. Wij denken dat dat is gelukt. Merel heeft een eigen bedrijf aan huis en ik vliegt veel. Ik ben straks in no time op Schiphol. En wij kunnen de drukte opzoeken wanneer wij dat willen.”

Ook Guido en zijn vrouw hebben hun oog laten vallen op Boseilanden. “We zochten een kavel waar je zonder al te veel beperkingen kunt bouwen,” zegt Guido. “In een natuurlijke omgeving maar wel zo dicht mogelijk bij de stad. En niet te ver van Nieuw-Vennep waar we nu wonen en waar we een aardig bestaan hebben opgebouwd.” Samen met zijn vrouw en twee jonge kinderen zocht hij een kavel aan het water waar hij zijn droomwoning kon realiseren.
“We zochten eigenlijk een kleinere kavel maar toen we het Waterensemble in Boseilanden zagen, dachten we ‘dit willen we doen’. Met de huidige rentestand konden we tot een goede overeenkomst komen. Als zo’n kans voorbij komt moet je hem grijpen denk ik. We zijn heel blij met deze kavel. Hij voldoet aan al onze voorwaarden. Het wordt een nul-op-de-meterwoning. Waarom we voor duurzaam kiezen? Dat vind ik een leuke uitdaging. Off the grid iets neerzetten. Ik ben benieuwd of dat kan. En omdat ik duurzaamheid belangrijk vind. 
We zijn nu in gesprek met welstand. Die zijn heel enthousiast. Enzo Architecten heeft een mooi ontwerp gemaakt met een plat dak. We bouwen het huis rondom een boom die midden in een centrale patio staat. Op dit moment werken we de tekeningen verder uit en starten we een bouwteam op met de aannemer. Het zou mooi zijn wanneer we volgend jaar augustus in ons huis kunnen trekken. Maar voor mij is het belangrijker dat het gewoon goed wordt. We willen geen concessies doen aan de afwerking. We gaan voor duurzaam én luxe.”

Foto: Merel en Jordi bij hun prachtige huis.
Fotograaf: Jur Engelchor