Groei met ons mee!

Word nu lid
  • Home
  • Nieuws
  • * Sociaal kapitaal in ruil voor een werkplek
code n. H7060, Novotel, Schipol, The Nederlands, lobby

* Sociaal kapitaal in ruil voor een werkplek

Novotel Amsterdam Schiphol Airport en Seats2Meet creëren een bijzondere plek waar mensen kunnen werken in ruil voor sociaal kapitaal. Het biedt de mogelijkheid aan werknemers van de omliggende bedrijven om collega’s uit andere branches te ontmoeten en samen te werken aan vraagstukken ofwel thema’s op een inspirerende locatie. Verschillende disciplines komen samen wat zorgt voor toenemende samenwerking tussen lokale en regionale intrapreneurs, expats en ondernemers.

Betekenisvolle economie
Amsterdam Novotel Schiphol Airport, Seats2Meet en initiatiefnemer Ground8 maken met deze bijzondere werkplek kennisdeling mogelijk en stimuleren hiermee een betekenisvolle economie. Floris Licht, General Manager van Novotel Amsterdam Schiphol Airport: “Naast leisure zetten wij ons ook actief in voor de zakelijke markt. Daarin zijn wij altijd op zoek naar innovatieve manieren om mensen met elkaar in contact te kunnen brengen. Dit concept van Seats2Meet en Ground8 is zó sterk en goed doordacht, dat wij trots zijn een klein stukje van ons hotel hiervoor beschikbaar te stellen.” 

Officiële opening
De nieuwe werkplek zal dinsdag 17 april om 18:00 officieel worden geopend in Novotel Amsterdam Schiphol Airport in bijzijn van Wethouder Adam Elzakalai. Floris Licht, General Manager Novotel Amsterdam Schiphol Airport zal hier de keuze voor het concept toelichten.  Yvonne Haneman, grondlegger Ground8, vertelt over de visie en de programmering voor de komende 2 maanden.

Over Novotel Amsterdam Schiphol Airport
Het naast station Hoofddorp gelegen Novotel Amsterdam Schiphol Airport is eind 2015 geopend en telt 314 kamers en 17 vergaderzalen. Het hotel is ontwikkeld volgens de hoge Accor-standaarden voor duurzaamheid (de Planet 21-gedachte). Zo heeft het hotel specifieke ramen waardoor weinig warmte verloren gaat, is er natuurlijke ventilatie, en zijn er zoveel mogelijk milieuvriendelijke, herbruikbare materialen toegepast. Op het dak van het hotel groeien planten, wat geluiddempend werkt en de levensduur van het dak verlengt.