Groei met ons mee!

Word nu lid

* Sociaal Ondernemen in Haarlemmermeer

Doet u ook mee?
Steeds meer bedrijven en organisaties willen ondernemen op zo’n manier dat zij bijdragen aan de samenleving. Daarbij kan gedacht worden aan duurzaam ondernemen, of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Steeds meer bedrijven laten ook een sociaal gezicht zien als het gaat om arbeidsmarktbeleid: er wordt ruimte gemaakt en tijd genomen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen is sterk in opkomst. Het aantal sociale ondernemingen in Nederland is de laatste jaren flink gegroeid. Ook de gemeente Haarlemmermeer kent bedrijven (zowel groot als klein) die niet alleen produceren, maar ook kijken welke impact dit heeft op het welzijn van de samenleving. De gemeente Haarlemmermeer vindt een sterk en divers ondernemersklimaat in Haarlemmermeer belangrijk. Sociaal ondernemen is daarin wat ons betreft een sterke pijler, die ervoor zorgt dat maatschappelijke doelstellingen op een efficiënte en innovatieve manier bereikt kunnen worden. Sociaal ondernemen verdient een stevige basis in de polder.

Daarom faciliteert de gemeente het sociaal ondernemen in Haarlemmermeer. Bijvoorbeeld met een Digitale marktplaats, waar sociale ondernemers uit onze polder hun diensten en producten aan kunnen prijzen. De lat ligt hoog, we hebben als doel dat eind 2017 minstens 10 sociale ondernemers op deze landelijke(!) site te vinden zijn. We organiseren dit jaar een Netwerkbijeenkomst voor, door en over sociaal ondernemen. En we willen een netwerk vormen van partijen die ons adviseren over sociaal ondernemerschap, in de vorm van feedback over onze rol en door mee te denken over hoe het beter kan.

Natuurlijk kunnen we dit niet alleen. Bij alle activiteiten vragen we hulp en inzet van het Haarlemmermeerse bedrijfsleven.

Via deze weg vragen wij u om met ons mee te denken. Hebt u vragen, goede ideeën of biedt u uw hulp aan om feedback en/of ondersteuning te geven? Neem dan contact op met:

Ons beleid op het gebied van sociaal ondernemen vindt u hier: www.haarlemmermeer.nl/bis/Raadsplein_2017_inclusief_stukken/Raadsplein_18_mei_2017/Agenda_en_stukken/Raadssessies/Sociale_zaken/Sociaal_Ondernemen_in_Haarlemmermeer.