Groei met ons mee!

Word nu lid

* Terugblik op het Haarlemmermeers Ondernemerscongres

ondernemerscongres-kleinWat maakte het verschil?!

De lustrumeditie van het Haarlemmermeers Ondernemerscongres kende eigenlijk alleen maar hoogtepunten. De meer dan 200 deelnemers kregen in de kleine zaal van Schouwburg De Meerse een boeiend programma voorgeschoteld.

Het thema dit jaar luidde: ‘Wat maakt het verschil’ en werd door de zeven sprekers, vijf dames en twee heren, op hun eigen manier verteld. Hoe kun je je als ondernemer onderscheiden in een voortdurend veranderende markt waarin niets hetzelfde is als gisteren? Het spits werd afgebeten door Lisa Snijders van Boekhandel Stevens, die zeker een verschil maakt ten opzichte van haar vakgenoten. Ze werd niet voor niets vorig jaar verkozen tot Boekverkoopster van het Jaar. Peter Bokhorst van Meerlandbouw vertelde hoe hij midden in de crisis een aannemersbedrijf heeft overgenomen. Terwijl op dat moment het ene bouwbedrijf na het andere failliet ging. Wat het verschil maakt bij Marianne Koeckhoven is de combinatie van een boerin zijn en tegelijkertijd het runnen van een reisbureau met een agrarische invulling. Een unieke combinatie. Ilknur Dönmez, hoofd Economische en Luchthavenzaken bij de gemeente Haarlemmermeer had ook een indrukwekkend verhaal. Geen wethouder, maar een ambtenaar die, ook al vindt ze wandelen en kamperen niet leuk en heeft ze een hekel aan kou, toch voor het goede doel de Kilimanjaro heeft beklommen. Met pumps in haar rugzak.

Donder en bliksem

Na de pauze vertelde Jeanet van Antwerpen over haar jeugd in Zeeland, haar liefde voor vreemde talen en dat ze nu directeur is van SADC. Daarna volgde een bijzonder intermezzo: Erik Waerts, projectleider en dirigent bij Pier K liet het regenen in de zaal. Althans, dat liet hij door de congresdeelnemers doen en formeerde zo een ‘rain-choir’. Compleet met donder en bliksem. Iedereen was gelijk weer bij de les. Twee uur zitten is immers best lang. Vervolgens vertelde akkerbouwer Gert-Jan Petrie wat voor hem het verschil maakt. Dat bleek Olifantsgras te zijn, een product waardoor niet alleen de ganzen van Schiphol wegblijven, maar waar ook heel veel van gemaakt kan worden, zoals papier. De laatste spreker was Anna Paternnotte, partner bij SWDV Advocaten. Ook Anna kon uitstekend uitleggen wat voor haar het verschil maakt. Maar in ieder geval elke dag met een glimlach het beste uit jezelf halen. Die glimlach werd een schaterlach toen er een grote taart werd binnengebracht ter gelegenheid van haar verjaardag. En een zaal met meer dan 200 gasten die haar uit volle borst toezongen.
Ruud van Hecke was een perfecte dagvoorzitter, hij stelde de sprekers een paar vragen, hield nauwlettend de tijd in de gaten waardoor het programma volledig volgens planning verliep.

Geen Belgische Poppenspeler als afsluiter, Armand was geveld door de griep. Maar er was een geweldige vervanger. De verhalen van de sprekers werden op een onnavolgbare wijze samengevat door de sneldichteres Dominique Engers. In deze gezongen samenvatting passeerde al het gezegde en gebeurde nogmaals op ludieke wijze de revue. Bijzonder knap en hilarisch.

Na het congres vond er een netwerkbijeenkomst plaats op het speciaal ingerichte Businessplein, waar een aantal ondernemers en de gemeente een stand hadden. Het congres werd afgesloten met een fantastisch diner, verzorgd door Restaurant Bij Qunis uit Lijnden. Ging er dan niets fout? Nee, eigenlijk niet. Iedereen ging tevreden naar huis met een grote ‘goody-box’ . Het was een prachtig evenement.

Kijk ook even op onze Facebook pagina.
Op onze site staan alle foto’s van het congres, gemaakt door onze Hoffotograaf Ton Hofstra.