Groei met ons mee!

Word nu lid
  • Home
  • Nieuws
  • * Unieke samenwerking Meerlanden en Werkcentrum Spoorzicht

* Unieke samenwerking Meerlanden en Werkcentrum Spoorzicht

Sinds begin oktober halen medewerkers van Werkcentrum Spoorzicht in Nieuw Vennep bij bedrijven op het gelijknamige bedrijvenpark oud papier en karton gescheiden op. Dit papier en karton wordt naar een centrale plek gebracht en vervolgens door Meerlanden Bedrijfsafval ingezameld en naar een recyclingbedrijf gebracht. Dit initiatief is onderdeel van een pilot van drie jaar, waarbinnen het de bedoeling is dat ook andere afvalstromen gescheiden bij de bedrijven worden opgehaald.

Deze bijzondere samenwerking tussen het werkcentrum van Ons Tweede Thuis, BIZ op Spoorzicht en Meerlanden Bedrijfsafval biedt de medewerkers, die allen een lichte tot matige verstandelijke beperking hebben, nieuwe uitdagingen. Magnus von Wolffradt, één van de medewerkers, legt dit uit: “Het is een nieuwe ervaring. We leren de omgeving en bedrijven netjes te houden en leren zo ook nieuwe mensen kennen.”

Vereerd
Meerlanden Bedrijfsafval streeft naar steeds minder restafval bij bedrijven. Arthur Richardson, manager Bedrijfsafval, voelt zich dan ook vereerd met zijn nieuwe ‘collega’s’: “Deze samenwerking heeft niet zozeer alleen ecologische of financiële waarde, maar vooral ook sociale waarde. Ons gezamenlijke doel is meer bedrijven te betrekken en meer stromen in te zamelen. Veel succes met jullie schouders eronder te zetten.”

Verbinding
Regiomanager van Ons Tweede Thuis, Annemarie Zuidweg, benadrukt de verbinding die deze samenwerking moet opleveren: “We verbinden hier onze medewerkers via het inzamelen van afval met de mensen in de omgeving. Hierdoor krijg je nog meer het gevoel ertoe te doen en erbij te horen. Dat willen onze medewerkers graag. Misschien ontstaan er nieuwe relaties en werkzaamheden op het bedrijventerrein en kan dit een opstap naar ander werk zijn. Of naar een inclusieve vrijdagmiddagborrel!”

Navolging
Net als de andere samenwerkingspartners hoopt initiatiefnemer Ton Sels van BIZ op Spoorzicht op navolging op andere bedrijventerreinen in de regio en in heel Nederland. Hij is hij trots dat dit in Nieuw Vennep al gelukt is: “Dit is een mooie dag voor de ondernemers, maar vooral voor de mensen van Werkcentrum Spoorzicht. Ze gaan er op uit, ontzorgen de bedrijven en maken kennis met de mensen daar. Zo wordt dit het mooiste bedrijventerrein van Haarlemmermeer”