Groei met ons mee!

Word nu lid

* Verkeershinder 25 september A4 / A9

Voor de nieuwe A9 bij Badhoevedorp werkt Rijkswaterstaat aan de bouw van een viaduct over de A4 en de Schiphol-spoorlijn. Vanwege de werkzaamheden krijgen weggebruikers te maken met nachtelijke wegafsluitingen en verkeersstops. Schiphol is tijdens deze werkzaamheden bereikbaar.

 

Verkeershinder en verkeersstops A4 bij knooppunt Badhoevedorp

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 september is de A4 bij knooppunt Badhoevedorp in beide richtingen (grotendeels) afgesloten. Het verkeer richting Den Haag kan tussen 00:30 uur en 08.00 uur gebruik maken van de parallelbaan van de A4. Op de parallelbaan vinden tussen 03:00 uur en 04:30 uur drie verkeersstops plaats van ieder maximaal vijftien minuten. Het verkeer richting Amsterdam wordt tussen 00:00 en 08:00 over de vluchtstrook geleid.

 

Afsluiting verbindingswegen A9 naar A4

In verband met de werkzaamheden is de verbindingsweg van de A9 vanuit Amstelveen naar de A4 richting Schiphol tussen 02:00 uur en 05.00 uur afgesloten. Verkeer op de A9 dat richting Schiphol en Den Haag wil rijden, wordt met gele omleidingsborden via knooppunt Raasdorp en de A5 omgeleid. Op de A5 kan het verkeer de route richting Schiphol en Den Haag aanhouden. Het verkeer vanuit Amstelveen moet rekening houden met een extra reistijd van maximaal 10 minuten.

Ook de nieuwe verbindingsweg van de A9 vanuit Haarlem naar de A4 richting Amsterdam is afgesloten tussen 00:00 en 08:00. Verkeer op de A9 dat naar de A4 richting Amsterdam wil, wordt omgeleid via de oude A9 om vervolgens bij de af-, en toerit Aalsmeer te keren richting Amsterdam. Ook dit verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van maximaal 10 minuten. Alle omleidingen worden aangegeven met gele borden. Badhoevedorp blijft tijdens de werkzaamheden wel bereikbaar via de nieuwe verbindingsweg. Op de bijgevoegde kaart vindt u een overzicht van de omleidingsroutes.

 

Dit weekend wordt ook gewerkt aan de nieuwe A1 tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. Kijk voor meer informatie op http://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

 

Geen treinverkeer

Vanwege deze wegwerkzaamheden van Rijkswaterstaat en spoorwerkzaamheden van ProRail rijden er van zaterdag 24 t/m zondag 25 september geen treinen tussen Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Airport –  Duivendrecht. Reizigers worden geadviseerd om vóór aanvang van de reis de planner op ns.nl te bekijken of onderweg op m.ns.nl.

 

Omlegging A9 Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen voert de werkzaamheden uit. Meer informatie is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/a9badhoevedorp.

 

Trackback van jouw site.