Groei met ons mee!

Word nu lid

* adopteer een maaltijd

Een maaltijd met blijdschap: Keten van steun voor de zorg.

Beste ondernemer,

We zijn in korte tijd in een andere wereld beland dan die we kenden. Onzekerheid en angst gieren in steeds hoger tempo door de wereld en onze samenleving. Juist nu is het de tijd om elkaar steun te bieden. Om elkaar wel te vinden. Om nieuwe wegen samen in te slaan.

Het is mooi om te zien hoeveel hartverwarmende initiatieven er ontstaan. Ketens van steun, door en voor mensen en bedrijven.

Daar gaat deze mail aan jullie ook over. En ik vraag je twee minuten om even verder te lezen en te kijken waar het past om mee te doen aan ons initiatief.

Dat initiatief draait om het gegeven dat we “een positieve vibe” willen creëren voor hulpverleners en zorgcentra, voor boeren, voor elkaar en jezelf. Wat zijn we aan het doen? Vorige week lanceerden we onze actie met de oproep: ‘Wie verdient er in deze tijden een maaltijd?’. We kregen in een paar dagen al overweldigend veel aanmeldingen. Daardoor konden we afgelopen vrijdag ruim 100 heerlijke gezonde maaltijden met Karpa uitleveren aan mensen, hulpverleners en zorgcentra die juist nu echt extra steun kunnen gebruiken. Er kwamen hartverwarmende reacties terug. ‘We gaan met nieuwe energie door met de zorg voor onze bewoners’, was er een uit vele. 

Misschien is het gebaar, de morele steun die we op deze manier in deze onvergelijkbaar lastige tijd aan elkaar geven nog wel het belangrijkst. Maar er zijn intussen veel meer aanmeldingen voor een maaltijd die we nog niet hebben kunnen bezorgen. En er komen steeds meer aanmeldingen binnen. Deze verdienen allemaal extra steun. Laten we samen zorgen dat we ook die kunnen beantwoorden de komende tijd.

Daarom onze oproep: Doe je mee? Haak dan aan. Dat kan door maaltijden te “adopteren”.
Of als het beter past adopteer een zorgcentrum zoals Ons Tweede Thuis of Ronald Mc Donald Huis.

Vanuit Cape Karpa bij Pharos (lighthouse for healthy working) kunnen we dagelijks duizenden verse maaltijden klaarmaken.

Het eten is heerlijk, onder leiding van voormalig groenten sterren chefkok Jonathan Karpathios worden lekkere gezonde maaltijden gemaakt volgens 5 beloftes: direct van het land, van biologische boeren, super vers, vol met liefde en voedingswaarden, en zonder verspilling.

Samen kunnen we er zo voor zorgen dat we heel veel mensen, hulpverleners en zorgcentra bereiken en iets van blijdschap bezorgen.  

Zo ontstaat er niet alleen een korte voedselketen – voedsel rechtstreeks van lokale boeren naar de mensen – maar ook een keten van bedrijven die meehelpen en bijdragen.

Fijn dat je deze brief helemaal wilde lezen. Als het je past, laat me dan weten of je mee wilt doen. Dat kan heel makkelijk door op deze mail te antwoorden hoeveel maaltijden je wenst te adopteren. Alles is welkom van kleine aantallen tot grote. We doen de maaltijden in een tas, met een salade en heerlijke dagverse soep erbij.
De (kost)prijs per ”adoptie” maaltijd hebben we afgerond op 10 euro excl. Btw.

Laat me ook weten als je op een andere manier aan dit project kunt bijdragen. Bijvoorbeeld door iets van waarde toe te voegen aan de bezorgtas of door nog slimmere bezorging. Alle hulp is welkom. Alvast veel dank voor je meedenken. Samen maken we het verschil voor de mensen die het nu heel hard nodig hebben.

Hartelijke groet,

Xander Meijer

PS als je hier klikt, kom je ook bij de video van de bezorging van maaltijden afgelopen vrijdag. Geeft een goede indruk!

Warm regards,

Xander Meijer

My phone: 06 51901913
My mail: xander@poweroffood.work
My favorite veggie: butternut

Karpa. Good soil, good food, good people