Groei met ons mee!

Word nu lid

De raamfoto’s van Martine Goulmy

Het is eigenlijk een doodzonde voor een fotograaf: door het raam een plaatje schieten. “Zeker”, erkent fotograaf Martine Goulmy. “Vanwege de reflectie. Bovendien zijn lang niet alle ramen even schoon”, voegt ze er lachend aan toe. “Normaal zou ik dit zeker niet doen.”

Maar ook in Haarlemmermeer is niet zo veel meer normaal. De meeste inwoners zitten thuis. Want dat moet en is noodzakelijk om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. “Het is nu eenmaal zo”, zegt Martine Goulmy. En dus fotografeert zij hen met het raam tussen de lens en hen in. “Dat is misschien wel nóg veiliger dan die anderhalve meter.”

In het normale leven maakt Martine Goulmy foto’s voor bedrijven en ook duikt ze met haar camera veelvuldig op bij evenementen. Maar de coronacrisis heeft ook haar inkomstenbron drooggelegd. “Ik wil toch aan het werk blijven”, zegt ze. De raamfoto’s komen ook haar eigen humeur ten goede. “Ik heb de afgelopen dagen heel leuke raamfoto’s gemaakt. Je wordt er helemaal vrolijk van. Zo leuk!”, zegt ze op social media.

Martine Goulmy kiest zelf de foto bij het artikel uit. Zet er maar bij dat dat hoe de mensen erop staan ze zich ook voelen. Vast geplakt aan het raam als het ware.”

Of ze tot slot nog iets kwijt wil, iets wil zeggen?

Ja. Hou vol! We moeten hier samen doorheen.

Ondernemers in Haarlemmermeer kunnen zich aanmelden voor een raamfoto bij Martine Goulmy. Dat kan via Facebook en Twitter.
Of natuurlijk via haar website:   https://goulmydesign.nl