Groei met ons mee!

Word nu lid
  • Home
  • Nieuws
  • * Hartgerink en Klomp 40 jaar Mazda dealer

* Hartgerink en Klomp 40 jaar Mazda dealer

Het huidige autobedrijf Hartgerink en Klomp is voortgekomen uit een klein bedrijf in Nieuw-Vennep, dat fietsen, naaimachines en andere kleine elektrische apparaten repareerde. Dat was in 1926. De opa van René Klomp ging bij dat bedrijf aan de slag als technicus. Niet vermoedend dat dit de aanzet was tot het huidige succesvolle automobielbedrijf Hartgerink en Klomp. En nu vieren zij dat ze al 40 jaar Mazda-dealer zijn.

“Alle reden voor een speciaal Mazda Event”, stelt René Klomp, die als derde generatie vanaf 2008 aan het roer staat. “Wij zijn Mazda-dealer geworden omdat Mazda destijds in Europa een vrij nieuw merk was en we zagen meteen dat het bedrijf zeer complete auto’s voor minder geld leverde. Ook de kwaliteit van de auto’s sprak ons aan. We hebben er nog nooit één seconde spijt van gehad. Natuurlijk is Mazda ook mee bezig met elektrisch en waterstof, maar voorlopig komen we weer eerst met een nieuw model uit. Met een SkyActiv-X motor….. Deze motor is voortgekomen uit de techniek die Mazda 7 jaar geleden heeft toegepast in de populaire Mazda CX-5. Een krachtige motor, met een hoog koppel en een laag verbruik.

En nu presteert Mazda het ook om een 2 liter motor te leveren met 180 PK. Een 4 cilinder motor met een gemiddeld verbruik van boven de 1 op 20. Deze motor verschijnt als eerste in de nieuwe Mazda3 en de cross-over variant de Mazda CX-30. Binnenkort zullen de eerste geleverd worden.”

Als dat geen reden voor een feestje is…. Feesten doet Hartgerink en Klomp het hele jaar, maar het 40 jaar Mazda-dealerschap wordt gevierd van 16 t/m 19 oktober.
De eerste dag van de feestweek (woensdag 16 oktober) is speciaal voor de ondernemers, met overdag proefritten in de revolutionaire Mazda3 met Skyactiv-X motor. Dit begint om 10.00 uur en ieder uur wordt er een testrit gepland. Dus geef je op via directie@h-klomp.nl.
Om 17.00 uur begint de businessborrel, met diverse stands van collega ondernemers. Om 18.00 uur zal René de nieuwe Mazda CX-30 onthullen en uiteraard is voldoende gelegenheid om naast het moois wat er te zien is in de showroom ook te netwerken. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd door bekende cateraars hier uit de regio. Kom langs en laat u verrassen.

Voor meer informatie: www.facebook.com/hartgerinkenklomp