Groei met ons mee!

Word nu lid
  • Home
  • Nieuws
  • * Mooi interview met kindercoach Karin Klein van Focus 2 Be

* Mooi interview met kindercoach Karin Klein van Focus 2 Be

Coach en Kindbehartiger in coronatijd

Dat deze coronaperiode voor veel ondernemers om aanpassingen vraagt, is wel duidelijk. Voor de één is het wat makkelijker dan voor de ander, maar creativiteit wordt wel gevraagd. Ook bij Karin Klein van Focus 2 Be.

“In deze coronatijd kon ik mijn werk als Coach en Kindbehartiger gewoon voortzetten, bíjna zoals daarvoor”, begint Karin te vertellen. “De afspraken met mijn cliënten vonden voor corona al regelmatig in de buitenlucht plaats: wandelend in de omgeving van de cliënt, in een bos of in de duinen. Net wat bij de situatie paste. Ik houd van afwisseling en vind het belangrijk dat de cliënt zich zo veel mogelijk op zijn/haar gemak voelt, dus laat ik de locatiekeuze vaak aan hen over. En dat werkt uitstekend.”

Favoriete praktijkruimte

“Tijdens de eerste lockdown heb ik de afspraken die voorheen bij de mensen thuis, op school of op het werk plaatsvonden, naar buiten verplaatst”, gaat Karin verder. “Zo heb ik al veel nieuwe stukjes van Nederland mogen ontdekken. Een enkele afspraak wordt nog binnen gehouden. Met name als ik met meer dan één persoon in gesprek ga of als het onderwerp te gevoelig is om in het openbaar te bespreken. De ruimte waarin wij dan met elkaar spreken is groot genoeg om voldoende afstand te houden, zoals een vergaderruimte, sportzaal of de woonkamer van de cliënt. Naast de livesessies is er ook telefonisch contact.

Landgoed Kleine Vennep van Dirk Molenaar in Nieuw-Vennep is één van mijn favoriete ‘praktijkruimtes’ geworden. De ruimte, de bedrijvigheid daar en de natuur vormen een mooie ‘tool’ om tijdens de coaching in te zetten. Voor de kleine cliëntjes die ik bijsta tijdens de scheiding van hun ouders, is het heerlijk dat zij daar -letterlijk- de vrijheid hebben om te doen wat zij willen.

Ik vraag mijn cliënten voor zichzelf iets te drinken mee te nemen en bij de keuze van kleding en schoeisel rekening te houden met de weersomstandigheden. Naast de attributen die ik altijd bij me heb, zoals een notitieboek, etui met schrijf- en tekengerei, tekenpapier, spellen, water en dergelijke heb ik afgelopen periode een picknickkleed, klapstoelen, zonnebrand, paraplu’s en regenlaarzen meegenomen naar mijn ‘praktijkruimtes’. Leuk toch? En passend bij de kernwaarden van mijn bedrijf: flexibiliteit, speelsheid, empathie en afwisseling.”

Positiviteit is besmettelijk

Nu het wat kouder (en natter) gaat worden, is Karin vaak met haar cliënten te vinden in het Haarlemmermeerse Bos. Karin: “Daar loop je iets meer beschut en is er de mogelijkheid om tijdens de sessie op te warmen met koffie/thee van La Floria.

Voor veel volwassenen en kinderen heeft deze coronatijd de druk op hun relaties, zowel met zichzelf als met anderen, flink verhoogd. Ik vind het fijn dat ik er voor hen kan zijn en dat zij na een aantal sessies de focus weer op ‘mogelijkheden’ hebben. De positiviteit die dat brengt is besmettelijk voor mensen in hun directe omgeving. Zelfs op 1,5 meter afstand ;-).”

 

Dit artikel staat in het magazine Ondernemend Hoofddorp
Nummer 4 – 2020