Groei met ons mee!

Word nu lid

* Nieuwe voorzitter MKB-Nederland

Jacco Vonhof is met ingang van 4 september aanstaande de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. De algemene ledenvergadering heeft hem op voordracht van het hoofdbestuur benoemd voor een termijn van vier jaar.

Jacco Vonhof (48) is een rasondernemer. De eigenaar van Novon Schoonmaakbedrijven begon in 1993 als glazenwasser met een ladder en een busje vol emmers en zemen. Al snel bouwde hij zijn onderneming uit tot een schoonmaakbedrijf dat actief is in het noorden en midden van het land. Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, vindt dat MKB-Nederland met Jacco Vonhof een topper als voorzitter aan boord heeft gehaald. ‘In de eerste plaats zit het ondernemerschap in zijn dna. Tegelijkertijd heb ik hem de afgelopen jaren ook leren kennen als een kundig bestuurder, in zowel de schoonmaaksector als in de regio. Ik zie uit naar de samenwerking in het belang van alle ondernemers van Nederland.’

Vonhof was hiervoor voorzitter van VNO-NCW Midden, een functie die hij sinds 2013 heeft bekleed en waarin hij nauw heeft samengewerkt met MKB-Nederland. Ook is hij de afgelopen jaren in verschillende (bestuurs)functies binnen en buiten het bedrijfsleven actief geweest. Zo was hij onder meer bestuurslid van brancheorganisatie OSB (schoonmaakbedrijven) waarvoor hij ook de cao-onderhandelingen deed, lid van de landelijke adviesraad van het UWV en bestuurslid van Nazorgcentrum Intermezzo in Zwolle.