Groei met ons mee!

Word nu lid
  • Home
  • Even voorstellen: de sprekers van het congres 2017

Even voorstellen: de sprekers van het congres 2017

 

angeline_kierkelsAngeline Kierkels (CEO Meerlanden)
“Ik vind het een voorrecht om algemeen directeur van Meerlanden te zijn. Dit biedt mij de mogelijkheid om wezenlijk een verschil te kunnen maken. Meerlanden, met ruim 500 medewerkers, heeft 9 aandeelhoudende gemeenten en is actief in ruim 20 gemeenten en bij 4000 bedrijven. Activiteiten zijn onder andere afvalinzameling en verwerking, beheer van de openbare ruimte en het opwekken van bio-energie en adviseren op deze beleidsterreinen. “Ik geloof in een circulaire samenleving. Een samenleving zonder afval, maar mét grondstoffen die na hergebruik en recycling als nieuwe producten worden teruggebracht in de kringloop. Een samenleving waarbij de openbare ruimte ook leverancier is van grondstoffen. En een samenleving waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen.”      ‘Nooit alleen op de wereld’ is dan ook zeker op Angeline van toepassing. Samen met haar medewerkers, gemeenten, bewoners, scholen en bedrijven wil zij de regionale samenleving circulair maken én de werkgelegenheid regionaal versterken en bevorderen.

Klik hier om u aan te melden voor het congres

 

Martin Langeveld (MeerLive Productions)congres Martin
“Ik ben begonnen op de markt. Mijn vader verhuurde marktkramen.Ik zat op school: het Ondernemerscollege en volgde de richting marketing, reclame en textiel. Toen werd mijn vader ziek. Ik ben gestopt met school en gaan werken, iets wat toen overigens heel normaal was. Ik moest dus op jonge leeftijd ondernemertje spelen tussen allemaal marktlieden met een hele grote mond. Ik ben daar ook heel mondig geworden. Een betere leerschool was er niet. Het was hard werken, maar ook goed verdienen. Van ‘s ochtends 5 tot ‘s avonds 9. En dat 6 dagen per week. Ik had alle markten in de polder, in de Bollenstreek en in Almere. Opbouwen, afbreken…. ook met -15 en in de stromende regen. Om 4 uur ging het wekkertje.”
Langzaam maar zeker begon Martin ook andere zaken te verhuren, zoals statafels, stoelen, een tent. De laatste jaren richtte hij zich volledig op het organiseren van feesten, concerten en festivals, waaronder MeerLive. Dit jaar was de 18e editie. Verder bemoeit hij zich met Haarlemmermeer Culinair en doet hij de exploitatie van het honkbalcomplex.

Klik hier om u aan te melden voor het congres

Versie 2

Angela van Wijk (Doelen Coach Service)
“Ons bedrijf is opgericht door mijn vader. Ik ben hier in mei 2000 begonnen. Mijn twee broers, Ad en Evert, werken hier al 30 jaar en sinds 1,5 jaar ook mijn zus Corine . Zij heeft haar taxi-pas gehaald en dat is ideaal, want zij spreekt haar talen en haalt dus diverse buitenlandse klanten op. Ad doet de limousine service en Evert de technische dienst en rijdt ook regelmatig. Ik ben meer van de cijfertjes, maar vond van het begin af aan het bedrijf heel leuk met al die toeristen en wilde eigenlijk ook alles weten. In 2008 werd mijn vader ziek, we rolden de crisis in en het luxe zakelijke vervoer zakte enorm in. Om alles financieel rond te breien was best wel zwaar en een uitdaging, maar ik heb daardoor wel geleerd hoe je een bedrijf moet runnen. In 2013 zijn wij uitgebreid en hebben wij Verkuijl Vervoersdiensten overgenomen. Deze firma is gespecialiseerd in het taxivervoer. Vandaag de dag hebben wij 120 medewerkers, 22 comfort touringcars en 20 limousines. Doelen is een echt familiebedrijf, 24 uur per dag bereikbaar en we hebben geen antwoordapparaat…..”

Klik hier om u aan te melden voor het congres

congres john

John Stassen (Siekman & Stassen)
“Het thema spreekt mij aan. Nooit alleen op de wereld. Eigenlijk ben ik nooit alleen. Mijn sterrenbeeld is Tweeling en ik héb ook een tweeling, Timothy en Tamara Stassen. Maar samenwerken is een groot goed. En dan niet alleen op het zakelijke vlak. Ik ben geboren in het Limburgse Susteren, maar is in Amsterdam opgegroeid. Eigenlijk wilde ik medicijnen studeren. Toen ik werd uitgeloot heb ik gekozen voor de studie bedrijfseconomie. Nadien studeerde ik belastingrecht, en heb dus ook een tweede universitaire studie afgerond. In 1981 werd ik adjunct-inspecteur en bezocht de Inspecties Amstelveen, Hoofddorp en Zaandam. Vijf jaar later– ik had het ministerie van financiën net aan een nieuw kwijtscheldingsbeleid voor ondernemers geholpen – ben ik overgestapt naar de advieswereld.
In 1992 ben ik samen gegaan met Peter Siekman en zo ontstond Siekman & Stassen Advocaten en Belastingadviseurs, naar buiten toe een tweemanschap. Helaas is Peter in december 2015 overleden. Nu ben ik aan het kijken hoe en waar Siekman & Stassen verder wil. Ik ben pas 62, dus ik doe graag nog even mee.”

Klik hier om u aan te melden voor het congres

erik

Erik van Limpt, (Icaelo Jewellery)
“Ik heb MTS werktuigbouwkunde gedaan. Daarna ben ik naar Schoonhoven gegaan om het vak goudsmeden te leren. Maar tijdens mijn MTS-periode had ik nog totaal geen plan, ik wist alleen wel dat ik iets met techniek wilde gaan doen. Ik heb het altijd al leuk gevonden om iets met mijn handen te maken. Tijdens mijn stageperiode kwam ik in contact met het maken van sieraden. ‘Voor jou heb ik iets anders’ zei mijn stagebegeleider. Aan goud smeden of het werken met sieraden had ik nooit gedacht. Maar het was een schot in de roos. 24 jaar geleden begon ik thuis een goudsmidatelier en vorig jaar heb ik mijn eigen sieradenlijn gelanceerd. Onder de merknaam Icaelo is een unieke collectie sieraden ontworpen waar maximaal 25 genummerde exemplaren van worden vervaardigd. Mijn sieradenlijn kent acht verschillende items. Ik vind het geweldig om sieraden te maken die perfect bij de opdrachtgever –of degene die het gaat dragen- passen. Emotie vertalen in een tastbaar sieraad. Daar gaat het om. Iets mooiers bestaat er voor mij niet en ik geloof niet dat ik ooit nog iets anders ga doen.” 

Klik hier om u aan te melden voor het congres 

congres Ron en Jeroen

Ron Pointl en Jeroen Peters (De Wijnzaak)
De beide heren kennen elkaar van ING/Nationale Nederlanden, zij zaten samen in het commerciële managementteam. En zoals het de laatste jaren bij veel grote bedrijven gaat, kwam bij Nationale Nederlanden ook de ene na de andere reorganisatie. En na vier reorganisaties kozen zij zelf eind 2011 voor een nieuwe carrière. In 2012 kwam zij elkaar weer tegen en kwamen aan de praat over hun toekomst. Zij deelden de passie voor wijn en kwamen voorzichtig op het idee van een eigen wijnbedrijf. De plannen werden serieus hetgeen resulteerde in de opening van De Wijnzaak op Hoofddorp-Noord en zijn daar begonnen.
Zij vertellen daarover:
“De zaak liep goed en een jaar na de start zijn we naar de overkant verhuisd, naar de Wijkermeerstraat 27. Inmiddels zijn we nog meer aan het uitbreiden en hebben nu 1.400 vierkante meter tot onze beschikking. De verbouwing hebben we grotendeels gedaan met collega ondernemers die ook hier op Hoofddorp-Noord gevestigd zijn. Elkaar opzoeken. Dat geeft een mooie wisselwerking. Waar het succes vandaan komt? Liefde voor het product, het ambacht van de wijnmaker en oprechte interesse in de klant. En we zijn snel en accuraat.
En waarom het zo goed gaat? Ron en ik zijn totaal anders, onze kracht ligt in het feit dat we zo verschillend zijn. Ik ben meer bedrijfskundig aangelegd, Ron is creatiever. We vullen elkaar perfect aan en kennen elkaar heel goed. Maar bovenal, we zijn alle twee harde werkers.”

Klik hier om u aan te melden voor het congres

congres Ruud klein


Ruud van Hecke
, dagvoorzitter
Ik ben geboren in een ondernemersgezin, maar zelf altijd als bankier werkzaam geweest. De laatste 5 jaar met veel plezier als rayondirecteur bij Rabobank Regio Schiphol. Het thema “Nooit alleen op de wereld” klopt als een bus. De dynamiek en bedrijvigheid in Haarlemmermeer, de Luchthaven Schiphol, en het samenwerken met zoveel inspirerende mensen zorgt daar wel voor. Op dit moment ben ik bezig mijn toekomst vorm te geven. Ik kijk naar managementfuncties in het bedrijfsleven waarbij “ondernemerschap en verbinding met de samenleving” voorop staan. Dit gaat overigens gelijk op met mijn belangstelling voor de lokale politiek. Maar het zelfstandig ondernemerschap als interim, trainer/coach en dagvoorzitter lonkt. Dit jaar mag ik wederom het Haarlemmermeers Ondernemerscongres begeleiden. Vorig jaar in Hoofddorp en nu in het Vennepse. Ik vind het echt een voorrecht om dit te mogen doen! De kracht is dat het dóór ondernemers – vóór ondernemers wordt gemaakt! Het wordt beslist weer een memorabele editie.

Klik hier om u aan te melden voor het congres