Groei met ons mee!

Word nu lid

* Veilig Ondernemen – deel 2

Hoe kwetsbaar ben je als MKB ondernemer als het echt misgaat?!

Voor veel ondernemers blijft de ICT een ondoordringbare jungle met een veelvoud aan systemen. Vaak is het op orde krijgen van de systemen en de bijbehorende beveiliging eenvoudiger gezegd dan gedaan. Welke stappen moet je zetten om tenminste tot een beheersbare omgeving te komen, wat kunnen we leren van de fouten van anderen en wat moet je doen als het onverhoopt toch misgaat?

Expert Brenno de Winter geeft je concrete adviezen en zet je aan het denken over ICT. Met zijn onderzoek naar meer dan 2.000 datalekken heeft hij een scherp beeld bij de problemen die op bedrijven afkomen. Zijn directe, confronterende en humorvolle manier van presenteren helpt bij het begrijpen van de problematiek.

Je hoort:

  • Hoe zaken kunnen misgaan;
  • hoe je een risico inschatting kunt maken;
  • het rapport over de schade van e-mail;
  • omgaan met ellende als het echt misgaat;
  • en stappen om te zetten om beter in control te blijven.

Brenno de Winter is onderzoeksjournalist en al meer dan 30 actief in de ICT beveiliging.Hij is veelgevraagd als expert, spreker en kritisch geluid.

Tenslotte zal Voorzitter Bart Drenth van MKB Amsterdam het onderwerp Ondermijning bespreken: Ondermijning is ook in Amsterdam een groot en groeiend probleem. Politie en justitie zien steeds meer voorbeelden van de onderwereld die zich een weg naar de bovenwereld probeert te banen. Dat levert gevaarlijke situaties op, en ook overlast voor bedrijven.

Burgemeester Halsema heeft van het bestrijden van ondermijning haar prioriteit gemaakt. Daarbij overweegt ze allerlei maatregelen. Te denken valt aan:

  • Het instellen van een vergunningsplicht,
  • het stimuleren van transparante financiering horeca,
  • een digitaal opkoopregister en
  • het intensiveren van controle op heling bij opkopers.

Maar wat vinden ondernemers in Amsterdam hiervan? Zijn deze maatregelen nuttig en wenselijk? Of hebben vooral de gewone Amsterdamse ondernemers er last van? Zijn er andere maatregelen te nemen die wellicht effectiever zijn? Graag vertellen we meer over de plannen die op stapel staan en horen we van jullie wat jullie hiervan vinden.

Programma

17.00   Inloop
17.30   Introductie door Voorzitter MKB
            Amsterdam, Bart Drenth
17.40   Gastspreker ‘Wat als het nu echt misgaat, wat
            doe je dan?’ door Brenno de Winter,
            onderzoeksjournalist en specialist in IT
            beveiliging en privacy
18.40   Voorzitter MKB Amsterdam, Bart Drenth over
            Ondermijning
19.00   Borrel
20.00   Einde

 

De bijeenkomst wordt gehouden op het kantoor van MKB Amsterdam, Overschiestraat 176 in Amsterdam.

Aanmelden: info@mkb-amsterdam.nl